Xavier Sala i Martín: “[la curiositat] ja la porten de sèrie [els alumnes]! El que cal és no matar-la.”

evolucio-feina-no-creativa-vs-creativaFragments sobre educació de Xavier Sala i Martin a l’entrevista de VilaWeb sobre el seu darrer llibre:

– “Fins ara prioritzàvem les respostes, ara hem de prioritzar les preguntes. La curiositat. […] L’única barrera que hi ha entre tu i tota la informació del món ets tu. L’has d’anar a buscar. [la curiositat] ja la porten de sèrie! El que cal és no matar-la.”

– “Avui, en aspectes importantíssims de la vida, com ara la tecnologia, l’estudiant en sap més que el professor. […] veuen que no sap resoldre les coses importants. I això crea una distorsió brutal en el respecte intel·lectual pels mestres. […] això destrueix el fonament sobre el qual s’aguanta l’educació.”

– “hi ha milers de professions que han aparegut noves i milers de professions que han desaparegut. […] No tenim ni idea de quines professions hi haurà. […] Hem de pensar el sistema educatiu de manera que puguin viure en un món amb unes professions que ara encara no existeixen.”

– “Amb l’educació tardarem vint anys a saber el resultat de qualsevol canvi. […] A Finlàndia fan canvis profunds i són els que ja tenien el gran model. […] el veritable fracàs escolar. No són els nens que deixen l’escola abans d’hora. El fracàs són els nens que […] fan tot el que els diem […] I quan acaben, al carrer directament.”

– “Ken Robinson diu que no s’ha de fer cap reforma educativa. Diu que el sistema educatiu s’ha d’ensorrar i construir-ne un de nou.”

+info:
Entrevista a VilaWeb.
– El darrer llibre: Economia en colors
– Programa TV: Economia en colors
– Twitter de Xavier Sala i Martin
– Programa TV amb participació de Ken Robinson: Redes 82 – El sistema educativo es anacrónico

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: