Llibre: “Neuromitos en educación”

imageEl llibre Neuromitos en educación (Plataforma Editorial) és un recull de textos de set autors parlant sobre 12 temes de neurociència relacionats amb educació: quines matèries són importants, quantes hores convé estar a l’escola, va bé escoltar Mozart…

image

A continuació teniu algunes frases extretes de l’entrevista a una de les autores, Anna Forés, que ha publicat el Diari Ara:

“que utilitzem només el 10% del nostre cervell […] No és cert”

“s’ha demostrat que no per passar més hores a l’escola els nens aprenen més i millor.”

“Està demostrat […] que amb l’educació física i la música podem aprendre més i millor. […] Trencar el ritme introduint petits exercicis físics o deixant sortir a espais oberts, on el nen no està assegut i es pot moure, també hi ajuda.”

“Puc obligar un nen de tres anys a llegir però ¿a costa de què? De no jugar.”

“L’aprenentatge no és només el que passa de nou a cinc en una aula, sinó el que passa a tot arreu i a totes hores. Les aules haurien de ser experiències de vida. La realitat pot entrar a l’aula.”

“La nostra premissa és que sense emoció no hi ha educació, perquè ajuda a consolidar l’aprenentatge i que quedi més fixat en la memòria a llarg termini. Però hem d’anar amb compte […] En un ambient de por, el que fa el cos és intentar sobreviure i el que no faré és aprendre perquè posaré tota l’energia a amagar-me.”

“La idea és fer ambients molt rics per intentar atendre a tothom. Això ho tenim bastant clar metodològicament, però no en la manera d’avaluar.”

Més info.:

Entrevista sencera.
Llibre.
Cita d’un altre dels autors.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: