Les places docents a Noruega

image

“Quan un centre necessita cobrir una plaça, l’oferta indicant assignatura i percentatge (per exemple, biologia 40% o anglès + noruec 100%). Els interessats envien el CV, i els que compleixen els requisits són cridats a una entrevista amb presència d’un membre de la direcció i un representant sindical. A l’entrevista, que sol durar una mitja hora, es parla de l’experiència del candidat, les seves idees pedagògiques, i es mira si encaixa amb el projecte del centre. Finalment la direcció, basant-se en les entrevistes, en alguns barems (com el nivell d’estudis) i, si és possible, en l’opinió de les anteriors escoles on ha treballat, escull el candidat que li sembla més adient.”

” Anualment l’administració de torn fa una enquesta exhaustiva i anònima sobre les condicions laborals de tots els treballadors del centre, on també s’avalua l’equip directiu. Si es detecta que hi ha una insatisfacció repetida, es prenen mesures.”

” a Noruega l’ensenyament privat està prohibit per llei, excepte en aquells centres amb un projecte pedagògic molt diferenciat (escoles internacionals, Montessori, etcètera). A l’ensenyament obligatori no hi ha elecció de centre, mentre que al batxillerat i a la FP s’hi entra per nota.”

” Ningú no discuteix el procés de contractació, que es viu com a normal. El problema són els baixos sous (els menors de la OCDE en comparació al nivell de vida), i això explica que de cara al 2020 faltaran uns deu mil mestres, mentre que hi ha quaranta mil noruecs amb estudis pedagògics que fan altres feines. Ara bé, les enquestes de satisfacció laboral donen resultats alts.”

http://www.nuvol.com/opinio/el-decret-rigau-es-queda-curtissim/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: